• Népmesék

    Népmesék

    Válogatások a szájhagyomány útján terjedő elbeszélésekből, melyeket olyan ismert gyűjtők állítottak össze, mint Benedek Elek, Illyés Gyula, Arany László vagy a Grimm fivérek. Read More
  • 1

1% a Népmeséért

"Ha nem ismered a fákat, eltévedsz az erdőben. Ha nem ismered a meséket, eltévedsz az életben." (szibériai közmondás)

A népmesék a legrégebbi és a legfontosabb tanulságokkal felvértezett történetekként keringenek a világ minden szegletében, ám sajnos hajlamosak vagyunk megfeledkezni valódi mondanivalójukról. A nepmese.hu tavalyi megújulásával nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint a családok visszavezetését őseink históriáinak világába. Az átadott tapasztalatok hasznosítása, a meghitt, meseolvasással- és hallgatással töltött percek átélése felnőttként és gyermekként is csodás dolog. A regék sokszínűsége, a kultúrák felfedezése, a hagyományok felelevenedése mind-mind pozitív tulajdonságai nem csupán a magyar, hanem egyéb népek meséinek is.

A mese még ma is rólunk szól, eleink pedig ösztönösen fogalmazták az élet alaptörvényeit úgy, hogy gyermekeink számára is érthető és feldolgozható legyen. Kérlek, támogasd adód 1%-ával az Életfa Kulturális Alapítványt, melynek egyik fő célja, hogy a nepmese.hu segítségével a mostaninál is sokrétűbben juttathassuk el a következő generációknak ezeket az évszázadokon átívelő történeteket!

Köszönjük!

Az Életfa Kulturális Alapítvány adószáma: 18375255-1-04